Pierogi z kaszą jaglaną i białym serem – kuchnia podkarpacka

81 kliknięć
08.10.2017
blog: Trzeci talerz

Przepis: Pierogi z kaszą jaglaną i białym serem – kuchnia podkarpacka

Pierogi z kaszą jaglaną i białym serem - kuchnia podkarpacka Pierogi z kaszą jaglaną i białym serem to podkarpackie danie, które można serwować zarówno na słodko, jak i na słono. Jeśli ugotujemy kaszę na mleku, połączymy ją z białym serem i doprawimy cukrem i odrobiną soli, otrzymamy pierogi o delikatnym, słodkim farszu. Jeśli pójdziemy za radą gospodyń z Nowego Kamienia (okolice Sokołowa Małopolskiego) i do farszu dodamy...

DODANO DO 5 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    ZeSmakiem
    ZeSmakiem
    PIEROGI
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PIEROGI

    PIEROGI 5835