Pierożki z mięsem z indyka w sosie marchewkowym

62 kliknięcia
15.01.2015
blog: dyniaicukinia

Przepis: Pierożki z mięsem z indyka w sosie marchewkowym

Składniki: Ciasto na pierożki: mąka gorąca woda sól Farsz: ok.700 gr. ciemnego mięsa z indyka 2 łyżki masła 1 cebulka czerwona ząbek czosnku gałązki świeżego estragonu sól, pieprz, kurkuma ok. 150 gr. chudego boczku Sos: 1 cebula czerwona 2 małe marchewki bulion z indyka sól, pieprz do smaku 1-2 łyżki masła Przygotowanie: Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy sól,robimy dołek ,ostrożnie wlewamy wrzątek i szybko wyrabiamy...

Zobacz także przepisy na:

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis przepisów

    Alfabetyczny spis przepisów 6500

    antka91
    antka91 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Fabryka Pomysłów
    Pulpety z indyka w sosie  cukiniowo-marchewkowym z koperkiem

    Pulpety z indyka w sosie ... 125