Pierożki z mięsem z indyka w sosie marchewkowym

58 kliknięć
15.01.2015
blog: dyniaicukinia

Pierożki z mięsem z indyka w sosie marchewkowym

Składniki: Ciasto na pierożki: mąka gorąca woda sól Farsz: ok.700 gr. ciemnego mięsa z indyka 2 łyżki masła 1 cebulka czerwona ząbek czosnku gałązki świeżego estragonu sól, pieprz, kurkuma ok. 150 gr. chudego boczku Sos: 1 cebula czerwona 2 małe marchewki bulion z indyka sól, pieprz do smaku 1-2 łyżki masła Przygotowanie: Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy sól,robimy dołek ,ostrożnie wlewamy wrzątek i szybko wyrabiamy...

Zobacz także:

    Mariolka90
    Mariolka90 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    UGOTOWAĆ
    Gulasz z indyka w sosie własnym

    Gulasz z indyka w sosie własnym 620

    Lipka
    Lipka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sio-smutki
    Filety z indyka w białym sosie

    Filety z indyka w białym sosie 1036