Pierś gęsi w winie

14813 kliknięć
28.09.2012
blog: królestwo garów

Pierś gęsi w winie

4 piersi gęsi bez kości, butelka czerwonego wina wytrawnego, garść majeranku, 3 ząbki czosnku, 8 goździków, 12 ziaren pieprzu czarnego, 12 kuleczek ziela angielskiego, 2 listki laurowe, łyżka soli, Piersi oczyścić, umyć, osuszyć. Skórę naciąć ( nie kalecząc mięsa) w kratkę, włożyć do garnka. Wrzucić wszystkie przyprawy i zalać winem. Odstawić w chłodne miejsce na dwa dni. Mięso wyjąć z zalewy, osuszyć, oczyścić z przypraw....

DODANO DO 7 zeszytów:

Zobacz także:

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Pierś gęsi w winie

    Pierś gęsi w winie 14813

    adazgajewska
    adazgajewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ada w kuchni
    Pierś z gęsi w ziołach

    Pierś z gęsi w ziołach 209

    nietylkopasta
    nietylkopasta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    nietylkopasta.pl
    Królik w winie

    Królik w winie 400

    Wioleta g-a
    Wioleta g-a Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mama Karmiąca
    Karkówka w czerwonym winie

    Karkówka w czerwonym winie 416

    pees91
    pees91 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakowity kąsek
    Małże w białym winie

    Małże w białym winie 242

    laleczka20
    laleczka20 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    rozowakuchnia
    Schab w winie pieczony

    Schab w winie pieczony 94

    IrenaB
    IrenaB Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepisy od serca
    Królik w czerwonym winie

    Królik w czerwonym winie 5533