Pierś gęsi w winie

15148 kliknięć
28.09.2012
blog: królestwo garów

Przepis: Pierś gęsi w winie

4 piersi gęsi bez kości, butelka czerwonego wina wytrawnego, garść majeranku, 3 ząbki czosnku, 8 goździków, 12 ziaren pieprzu czarnego, 12 kuleczek ziela angielskiego, 2 listki laurowe, łyżka soli, Piersi oczyścić, umyć, osuszyć. Skórę naciąć ( nie kalecząc mięsa) w kratkę, włożyć do garnka. Wrzucić wszystkie przyprawy i zalać winem. Odstawić w chłodne miejsce na dwa dni. Mięso wyjąć z zalewy, osuszyć, oczyścić z przypraw....

DODANO DO 8 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Pierś gęsi w winie

    Pierś gęsi w winie 15148

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Pierś z gęsi

    Pierś z gęsi 14932

    janiolka
    janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksperyment sobotni
    pieczona pierś gęsi

    pieczona pierś gęsi 12807

    MarciochaKucharzy
    MarciochaKucharzy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MarciochaKucharzy
    Pierś z gęsi

    Pierś z gęsi 15475

    Magdalena Z
    Magdalena Z Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Biały Fartuszek
    Pierś z gęsi

    Pierś z gęsi 12489

    Kluczyk
    Kluczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuję i zjadam
    Marynowana pierś gęsi

    Marynowana pierś gęsi 5041

    Kluczyk
    Kluczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Anna Jurksztowicz I'jem
    Pierś z gęsi pieczona

    Pierś z gęsi pieczona 10373