Pierś gęsi w winie

15400 kliknięć
28.09.2012
blog: królestwo garów

Przepis: Pierś gęsi w winie

4 piersi gęsi bez kości, butelka czerwonego wina wytrawnego, garść majeranku, 3 ząbki czosnku, 8 goździków, 12 ziaren pieprzu czarnego, 12 kuleczek ziela angielskiego, 2 listki laurowe, łyżka soli, Piersi oczyścić, umyć, osuszyć. Skórę naciąć ( nie kalecząc mięsa) w kratkę, włożyć do garnka. Wrzucić wszystkie przyprawy i zalać winem. Odstawić w chłodne miejsce na dwa dni. Mięso wyjąć z zalewy, osuszyć, oczyścić z przypraw....

DODANO DO 8 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Magdalena Z
    Magdalena Z
    Pierś z gęsi
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pierś z gęsi

    Pierś z gęsi 12900

    Kluczyk
    Kluczyk
    Marynowana pierś gęsi
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Marynowana pierś gęsi

    Marynowana pierś gęsi 5116

    Joaska
    Joaska
    Pierś z gęsi
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pierś z gęsi

    Pierś z gęsi 15197

    janiolka
    janiolka
    pieczona pierś gęsi
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pieczona pierś gęsi

    pieczona pierś gęsi 13108

    Kluczyk
    Kluczyk
    Pierś z gęsi pieczona
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pierś z gęsi pieczona

    Pierś z gęsi pieczona 10623

    MarciochaKucharzy
    MarciochaKucharzy
    Pierś z gęsi
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pierś z gęsi

    Pierś z gęsi 16068

    Joaska
    Joaska
    Pierś gęsi w winie
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pierś gęsi w winie

    Pierś gęsi w winie 15400