Pierś kurczaka w migdałach z cebulą w sosie z granatów

89 kliknięć
06.02.2016
blog: Milion Smaków

Przepis: Pierś kurczaka w migdałach z cebulą w sosie z granatów

To danie to szybki kotlet z piersi kurczaka w delikatnej panierce z migdałów. Jako dodatek będzie duszona cebula z dodatkiem melasy z granatów. Melasa daje słodycz i charakterystyczny smak granatów.Jeśli pierś usmażymy na minimalnej ilości tłuszczu to panierka będzie chrupiąca i dobrze będzie się komponować z duszoną cebulą.

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    lekkibrzusio
    lekkibrzusio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    lekkibrzusio
    Kurczak w sosie z granatem.

    Kurczak w sosie z granatem. 1004

    pasliw
    pasliw Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Droga Smaku
    Roladki serowe z tortilli i szpinaku

    Roladki serowe z tortilli i szpinaku 1141