Pierś z kaczki w winie i żhurawinie

225 kliknięć
25.10.2017
blog: Kulinarne przygody Gatity

Przepis: Pierś z kaczki w winie i żhurawinie

Pierś z kaczki w winie i żurawinie - prawda, że brzmi pysznie ! Muszę Wam przyznać, że to najlepsza kaczka jaką jadłam do tej pory. Dusiłam ja w żeliwnym garnku w wytrawnym czerwonym winie i z żurawinami przez trzy godziny. Jest bardzo aromatyczna, miękka i delikatna. Możemy ją podać z puree z ziemniaków lub z ugotowanym ryżem. Jeśli Wasze piersi będą bardzo tłuste nie musicie dodawać do duszenia całego tłuszczu, który się...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    ptasia78
    ptasia78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Coś niecoś
    Pierś kaczki najprostsza

    Pierś kaczki najprostsza 11436

    Codogara
    Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    codogara
    Pierś z kaczki

    Pierś z kaczki 9436