PIERŚ Z KURCZAKA W CHRUPIĄCEJ TEMPURZE

247 kliknięć
06.09.2017
blog: Zrób to smacznie

Przepis: PIERŚ Z KURCZAKA W CHRUPIĄCEJ TEMPURZE

Może na początku wyjaśnię co to takiego ta tempura? Otóż jest to mieszanka różnych mąk i przypraw. Po wymieszaniu proszku z wodą do odpowiedniej konsystencji (odrobinę gęstszej niż ciasto na naleśniki) i usmażeniu mięsa, owoców morza czy ryby zanurzonej w tempurze wychodzi pyszna, chrupiąca panierka. Mięso w takiej panierce jest przepyszne. Chrupiąca panierka i soczyste mięsko= połączenie idealne. Szybkie do przygotowania...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Opalanka
    Opalanka
    Tempura z kurczaka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tempura z kurczaka

    Tempura z kurczaka 727

    Opalanka
    Opalanka
    Tempura z kurczaka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tempura z kurczaka

    Tempura z kurczaka 7