Pierś z kurczaka w panierce z czosnkową fasolką szparagową

119 kliknięć
05.07.2012
blog: Stoliczku nakryj się - Przepisy i rysunki kulinarne

Przepis: Pierś z kurczaka w panierce z czosnkową fasolką szparagową

Fasolka szparagowa to kolejne danie, które kojarzy mi się z moją babcią. Z masełkiem, bułką tartą, na wielkim talerzu, zajadane palcami. Często z jajkiem sadzonym i kefirem. Moją faworytką jest zielona fasolka – mniej łykowata, ładniej wyglądająca i chyba nawet smaczniejsza. Dzisiaj zaś obie – żółta i zielona – w tradycyjnej odsłonie z piersią z kurczaka. Składniki (na 2 osoby): 1 podwójna pierś z kurczaka 1 białko jajka 1...

Zobacz także przepisy na:

    paulak
    paulak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Fabryka Smaku
    Drink - Mojito

    Drink - Mojito 1184

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis przepisów

    Alfabetyczny spis przepisów 6535

    paulak
    paulak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Fabryka Smaku
    Ryba w cieście curry

    Ryba w cieście curry 906

    Adi
    Adi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Narodziny Smaku
    Kurczak w panierce (KFC)

    Kurczak w panierce (KFC) 9629

    pasliw
    pasliw Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Droga Smaku
    Roladki serowe z tortilli i szpinaku

    Roladki serowe z tortilli i szpinaku 1134