Piersi z kaczki w pomarańczowej marynacie

2601 kliknięć
13.06.2015
blog: Love, wining & dining

Przepis: Piersi z kaczki w pomarańczowej marynacie

Żałuję, że w Polsce mięso z gęsi czy z kaczki nie jest bardziej popularne, tak samo wołowina. Może wtedy byłoby tańsze i bardziej dostępne. Kurczaki czy indyki są fajne, ale lubię też kaczkę czy soczysty, krwisty wołowy stek. Dzisiejsze mięso z powodzeniem nada się na grilla, i bardzo polecam taką grillową opcję. Składniki na dwie porcje: jedna spora pierś z kaczki (można odkroić skórę) dwie łyżki soku z pomarańczy kilka...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    srk76
    srk76
    Pierś kaczki
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pierś kaczki

    Pierś kaczki 37949

    Marzena
    Marzena
    Pieczona Kaczka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczona Kaczka

    Pieczona Kaczka 3080