Pietruszkowa tarta z rzodkiewką i serem feta

9 kliknięć
16.05.2018
blog: Kulinarne pomyłki

Przepis: Pietruszkowa tarta z rzodkiewką i serem feta

Składniki na kruchy spód: - 180 g mąki - 100 g masła - 2 łyżki startego parmezanu - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki - 2 żółtka - 2 szczypty soli Składniki nadzienia: -120 g śmietany 18% - 80 g jogurtu naturalnego - 2 duże jajka -100 g sera feta - 16 małych lub 8 dużych rzodkiewek - 3 łyżki posiekanej natki pietruszki - sól, pierz Wykonanie kruchego spodu: Wszystkie składniki szybko zagnieść lub wymieszać w malakserze. Z...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    bebak
    bebak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinaria Ewy
    Tarta ze szpinakiem i serem feta

    Tarta ze szpinakiem i serem feta 712

    Asik.
    Asik. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moja kraina smaków
    Tarta z cukinią i serem feta

    Tarta z cukinią i serem feta 356

    AleMaŃka
    AleMaŃka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    AleMaŃka
    Tarta z pomidorkami i serem feta

    Tarta z pomidorkami i serem feta 401