Pischinger masą kajmakową

393 kliknięcia
17.03.2012
blog: Jem Krem

Przepis: Pischinger masą kajmakową

Składniki: - 1 opakowanie wafli - puszka skondensowanego słodkiego mleka - pół kostki masła - garść zmielonych orzechów - pół słoika (około 140 g) powidełśliwkowych Przygotowanie: 1. Puszkę z mlekiem zanurzyłam w garnku z wrzącą wodą i gotowałam 3 godziny. 2. Po ugotowaniu wyjęłam ją z garnka, ostudziłam. 3. Masło ubiłam, cały czas miksując dodawałam porcjami masę powstałą z ugotowanego mleka. Dosypałam zmielone orzechy....

Zobacz także przepisy na:

    Agnieszka
    Agnieszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jem Krem
    Pischinger czekoladowy

    Pischinger czekoladowy 1747

    aga-aa
    aga-aa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksperymentalnie
    Tort z masą kajmakową

    Tort z masą kajmakową 1034

    Agnieszka
    Agnieszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jem Krem
    Pischinger masą kajmakową

    Pischinger masą kajmakową 393

    Piegus
    Piegus Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Piegusblog
    Mazurek waflowy

    Mazurek waflowy 184

    moje pasje
    moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    moje pasje
    Tort orzechowy z masą kajmakową

    Tort orzechowy z masą kajmakową 964

    canette
    canette Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Taniec Smaków
    Pischinger kajmakowy

    Pischinger kajmakowy 926

    Just My Delicious
    Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Just My Delicious
    Pischinger Kajmakowy

    Pischinger Kajmakowy 994