Placek różany – kuchnia podkarpacka

93 kliknięcia
20.08.2017
blog: Trzeci talerz

Przepis: Placek różany – kuchnia podkarpacka

Placek różany – kuchnia podkarpacka Placek różany wyróżnia się spośród podkarpackich słodkości jednym wyjątkowym składnikiem – płatkami róży, które dodaje się do kremu, a które nadają ciastu wyjątkowy, oryginalny smak oraz słodki różany zapach. Placek różany składa się z 3 kruchych blatów upieczonych z dodatkiem amoniaku. Przełożony jest dwiema warstwami maślanego kremu z różą, a dla kontrastu jedną warstwę stanowią...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    honorata8
    honorata8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ciastaztradycjami
    Sekrety kuchni góralskiej

    Sekrety kuchni góralskiej 91

    smakujmy.pl
    smakujmy.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smakujmy.pl
    Proziaki i kuchnia podkarpacia

    Proziaki i kuchnia podkarpacia 275

    kuchcik8
    kuchcik8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia pokoleń
    Woda różana

    Woda różana 644