Placek Rzeszowiak – kuchnia podkarpacka

138 kliknięć
27.10.2017
blog: Trzeci talerz

Przepis: Placek Rzeszowiak – kuchnia podkarpacka

Placek Rzeszowiak - kuchnia podkarpacka Placek Rzeszowiak to najlepiej znane w Polsce ciasto z Podkarpacia. Swoją sławę zawdzięcza wyjątkowemu połączeniu maku, orzechów i sera. Są to najpopularniejsze składniki, którymi nadziewane są tradycyjne wypieki w regionie. W Rzeszowiaku te nasze ulubione składniki możemy mieć w jednym kawałku ciasta. Placek Rzeszowiak został wpisany na ministerialną listę produktów tradycyjnych...

DODANO DO 6 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    honorata8
    honorata8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ciastaztradycjami
    Sekrety kuchni góralskiej

    Sekrety kuchni góralskiej 94

    smakujmy.pl
    smakujmy.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smakujmy.pl
    Proziaki i kuchnia podkarpacia

    Proziaki i kuchnia podkarpacia 281