Podbiał do słoika na dolmę

132 kliknięcia
23.07.2015
blog: Wrzeciono - Blog nieperfekcyjnej pani domu

Przepis: Podbiał do słoika na dolmę

1 l wody 2 łyżki soli 0,5 szkl octu Składniki zalewy lub ich wielokrotność gotujemy. Do wrzątku wrzucamy liście podbiału bez ogonków. Gotujemy 2 minuty. Odcedzamy bez wylewania płynu. Przestudzone liście zwijamy w takiej ilości, aby pasowały do słoika. Słoiki uzupełniamy płynem, zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut. Liście nadają się do robienia tureckiej dolmy.

Zobacz także przepisy na:

    Tola
    Tola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przetwory Toli
    Mięso w słoikach

    Mięso w słoikach 16006

    Natalaada
    Natalaada Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KUCHNIA NATKI
    KIEŁBASA ZE SŁOIKA

    KIEŁBASA ZE SŁOIKA 15613

    doowa
    doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Małe Czarowanie
    Suszymy podbiał pospolity

    Suszymy podbiał pospolity 179

    PATI197799
    PATI197799 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PATI197799
    mięso w słoiku

    mięso w słoiku 17563