Podpłomyk z olejem rzepakowym i czarnuszką

160 kliknięć
15.06.2014
blog: Atelier Pâtisserie

Przepis: Podpłomyk z olejem rzepakowym i czarnuszką

Podpłomyk to rodzaj płaskiego chlebka, w wersji podstawowej wyrabianego jedynie z mąki i wody. Moja propozycja to wzbogacona wersja, bardziej puszysta, dzięki dodatkowi drożdży, mleka oraz jogurtu. Te podpłomyki są podpiekane na patelni z dodatkiem oleju rzepakowego, dzięki czemu z wierzchu są pysznie chrupkie i pachnące. Całości dopełniają aromatyczne i pięknie kontrastujące ziarenka czarnuszki. Takie domowe, nowoczesne...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Ela Ma
    Ela Ma Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    potrawy półgodzinne
    Podpłomyki

    Podpłomyki 11149

    Kukułeczki
    Kukułeczki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuking
    PODPŁOMYKI

    PODPŁOMYKI 196

    Aneta Klimecka
    Aneta Klimecka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moja smaczna kuchnia
    Jajka na Wielkanoc

    Jajka na Wielkanoc 52

    kulinarnawyspa
    kulinarnawyspa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarna Wyspa
    Podpłomyki

    Podpłomyki 912

    kalina.czarnopolska
    kalina.czarnopolska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    22kilo.pl
    Kulki labneh w oliwie

    Kulki labneh w oliwie 71