Polarbröd z razową mąką żytnią, czyli szwedzkie chlebki

173 kliknięcia
07.09.2013
blog: Markowe wypieki

Przepis: Polarbröd z razową mąką żytnią, czyli szwedzkie chlebki

Szwedzkich fascynacji ciąg dalszy! Tym razem typowe dla Szwecji pieczywo. Bardzo przyjemnie pracuje się na ciescie drożdżowym, polecam dla odprężenia. Do przygotowania kolkunastu chlebków potrzebujesz: - 1000ml mąki pszennej typu powyżej 600 - 500ml mąki żytniej razowej - 500ml ciepłej wody - 70g drożdży - 70ml oleju - 4 łyżek ljus sirap (można go zastąpić sztucznym miodem) - łyżeczki soli Zagnieć wszystkie...

Zobacz także przepisy na:

    Beti Beti
    Beti Beti
    Chleb żytni razowy
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Chleb żytni razowy

    Chleb żytni razowy 1178

    Izabela P.
    Izabela P.
    Chleb żytni razowy
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Chleb żytni razowy

    Chleb żytni razowy 7769

    panna-l
    panna-l
    mondag
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    mondag

    mondag 52