Polędwica cielęca czyli wariacja na temat kotleta wiedeńskiego

1025 kliknięć
02.03.2014
blog: Kulinarne Uniesienia

Przepis: Polędwica cielęca czyli wariacja na temat kotleta wiedeńskiego

Polski schabowy to uboższy krewny sznycla lub kotleta wiedeńskiego. Poza kilkoma niewielkimi różnicami dotyczącymi samego przygotowania jest jedna rzecz, która różni je zasadniczo – rodzaj mięsa. Kotlet wiedeński należy przygotować z soczystej cielęciny. Nam udało się kupić mięso absolutnie wyjątkowe, czyli cielęce polędwiczki. Chociaż takiego zakupu zupełnie nikt w domu nie planował, to decyzja została podjęta dosyć szybko...

Zobacz także przepisy na:

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Kotlety z karkówki cielęcej

    Kotlety z karkówki cielęcej 3863

    Agiatis
    Agiatis Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moja kulinarna przygoda
    Sznycel Wiedeński

    Sznycel Wiedeński 3968

    danae
    danae Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    zielone ulubione
    wariacje na temat seitana

    wariacje na temat seitana 218

    smakiszczescia
    smakiszczescia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smakiszczescia
    Sznycel cielęcy

    Sznycel cielęcy 2811

    estorczyk
    estorczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Garnki na Zielonych Wzgórzach
    Sznycel wiedeński

    Sznycel wiedeński 5476

    Elexis
    Elexis Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie z Elexis
    Wariacje na temat wątróbki

    Wariacje na temat wątróbki 4