Polędwica z plamiaka pieczona w szynce szwarcwaldzkiej

207 kliknięć
19.06.2016
blog: Moje Wypieki I Nie Tylko

Przepis: Polędwica z plamiaka pieczona w szynce szwarcwaldzkiej

Plamiak, łupacz, wątłusz srebrzysty (Melanogrammus aeglefinus)- gatunek morskiej ryby dorszokształtnej z rodziny dorszowatych (Gadidae). Jedyny przedstawiciel rodzaju Melanogrammus. W języku angielskim znany jako „haddock”. Jest cenioną rybą w krajach anglosaskich. Charakteryzuje ją bardzo kruche i delikatne mięso. Plamiak bardzo dobrze komponuje się w sosach (np. pomidorowych, śmietanowych). Możemy go również piec,...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    idir
    idir Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    idir.pl
    Pieczona perliczka

    Pieczona perliczka 4942

    baby-w-kuchni
    baby-w-kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    BaBy w kuchni
    Pieczona polędwica wieprzowa

    Pieczona polędwica wieprzowa 13007

    Katarinka
    Katarinka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Katarinkowa kuchnia
    Polędwiczki wieprzowe

    Polędwiczki wieprzowe 14862