Pomidory pasteryzowane

2173 kliknięcia
21.08.2012
blog: MojeTworyPrzetwory

Przepis: Pomidory pasteryzowane

Pomidory pasteryzowane Jak zaczynałam swoją przygodę z przetworami, to do słoików wkładałam całe pomidory - jak mówi przepis z "Kuchni Polskiej" wydanie XIII poprawione. Ale odkąd tworzę więcej i nowszych smaków, liczy się dla mnie każdy słoik, stąd pomidory lądują przecięte na 4 lub 6 części. Są wspaniałym dodatkiem do sosów, zup, do bigosu, lecza, do wszystkiego co nam tylko przyjdzie do głowy. Ile bym nie zrobiła, tyle...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Pyza
    Pyza
    Pomidory na zimę
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pomidory na zimę

    Pomidory na zimę 4847

    Opalanka
    Opalanka
    Pomidory na zimę
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pomidory na zimę

    Pomidory na zimę 8163