Pomidory pasteryzowane

2161 kliknięć
21.08.2012
blog: MojeTworyPrzetwory

Przepis: Pomidory pasteryzowane

Pomidory pasteryzowane Jak zaczynałam swoją przygodę z przetworami, to do słoików wkładałam całe pomidory - jak mówi przepis z "Kuchni Polskiej" wydanie XIII poprawione. Ale odkąd tworzę więcej i nowszych smaków, liczy się dla mnie każdy słoik, stąd pomidory lądują przecięte na 4 lub 6 części. Są wspaniałym dodatkiem do sosów, zup, do bigosu, lecza, do wszystkiego co nam tylko przyjdzie do głowy. Ile bym nie zrobiła, tyle...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    martucha
    martucha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kociewianka
    Sałatka z zielonych pomidorów

    Sałatka z zielonych pomidorów 11227

    Opalanka
    Opalanka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    niebo na talerzu
    Pomidory na zimę

    Pomidory na zimę 8156

    gaita
    gaita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Katalog smaków
    Pomidory całe pasteryzowane

    Pomidory całe pasteryzowane 594

    Pyza
    Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczna Pyza
    Pomidory na zimę

    Pomidory na zimę 4840