Pomidory pasteryzowane

2179 kliknięć
21.08.2012
blog: MojeTworyPrzetwory

Przepis: Pomidory pasteryzowane

Pomidory pasteryzowane Jak zaczynałam swoją przygodę z przetworami, to do słoików wkładałam całe pomidory - jak mówi przepis z "Kuchni Polskiej" wydanie XIII poprawione. Ale odkąd tworzę więcej i nowszych smaków, liczy się dla mnie każdy słoik, stąd pomidory lądują przecięte na 4 lub 6 części. Są wspaniałym dodatkiem do sosów, zup, do bigosu, lecza, do wszystkiego co nam tylko przyjdzie do głowy. Ile bym nie zrobiła, tyle...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Pyza
    Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczna Pyza
    Pomidory na zimę

    Pomidory na zimę 4861

    Opalanka
    Opalanka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    niebo na talerzu
    Pomidory na zimę

    Pomidory na zimę 8177

    martucha
    martucha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kociewianka
    Sałatka z zielonych pomidorów

    Sałatka z zielonych pomidorów 11248

    Smak Zdrowia
    Smak Zdrowia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smak Zdrowia
    Sałatka z zielonych pomidorów

    Sałatka z zielonych pomidorów 7495

    gaita
    gaita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Katalog smaków
    Pomidory całe pasteryzowane

    Pomidory całe pasteryzowane 605

    mojetworyprzetwory
    mojetworyprzetwory Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MojeTworyPrzetwory
    Pomidory pasteryzowane

    Pomidory pasteryzowane 2179