Potencjał antyoksydacyjny owoców o intensywnej,ciemnej barwie. Dlaczego powinnaś wykorzystywać sezon na nie ile się da, i jak ma się spożywanie owoców do zachowania szczupłej sylwetki?

69 kliknięć
06.07.2016
blog: Qchenne-inspiracje

Przepis: Potencjał antyoksydacyjny owoców o intensywnej,ciemnej barwie. Dlaczego powinnaś wykorzystywać sezon na nie ile się da, i jak ma się spożywanie owoców do zachowania szczupłej sylwetki?

Pisząc post o tym jak dbam o skórę (klik) wspomniałam, że jem bardzo dużo owoców, głównie tych o barwie czerwonej, ciemnej. Pytałyście dlaczego akurat te ciemne, że przecież od owoców się tyje, bo cukier, insulina etc. Postanowiłam rozszerzyć temat, aby wszystko było jasne. Jeśli chodzi o potencjał antyoksydacyjny to w starciu warzywa kontra owoce, bezsprzecznie wygrywaną owoce. Jeśli zaś sięgniemy głębiej, to liderem są...

Zobacz także przepisy na:

    patusia
    patusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smak mojej kuchni
    Ciasto jogurtowe z owocami

    Ciasto jogurtowe z owocami 4038

    Urszula111
    Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Proste potrawy
    Nalewka na owocach bzu czarnego

    Nalewka na owocach bzu czarnego 2084

    mnamnieja
    mnamnieja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaki codzienności
    Deser w barwach narodowych

    Deser w barwach narodowych 113

    Piłka w kuchni
    Piłka w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Piłka w kuchni
    Koktajl w barwach lata

    Koktajl w barwach lata 45

    wiosenka27
    wiosenka27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksplozja smaku
    Sok z owoców czarnego bzu

    Sok z owoców czarnego bzu 9002