Potranżerujmy, a potem do rynki!

45 kliknięć
09.02.2012
blog: W starej kuchni

Przepis: Potranżerujmy, a potem do rynki!

W poprzednim przepisie pojawiły się dwa nieznane mi wcześniej terminy. Pani Montanowa poleca by, po uprzednim zrumienieniu kaczki, potranżerować ją. Trudne to słowo oznacza, dzielenie w odpowiedni sposób, uprzednio upieczonego, ugotowanego mięsa. Mają powstać ładne, dające się elegancko ułożyć na półmiskach kawałki. Tranżerować można zarówno wszelkie odmiany drobiu, jak i pieczenie przygotowane z innych rodzajów mięs. W...

Zobacz także przepisy na:

    doowa
    doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Małe Czarowanie
    Chleb gryczany

    Chleb gryczany 2081

    Dwa Miejsca
    Dwa Miejsca Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dwa Miejsca
    Marcowy Rynek Smaków

    Marcowy Rynek Smaków 27

    julu$
    julu$ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    sprinkle! sprinkle!
    7. mamy w domu dynię

    7. mamy w domu dynię 45

    julu$
    julu$ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    sprinkle! sprinkle!
    480. czekam

    480. czekam 33

    ann
    ann Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    rozkosze-stolu
    wegetariański gulasz

    wegetariański gulasz 3109

    bcb
    bcb Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    atak ciasta!
    chodź na rynek...

    chodź na rynek... 83