Potranżerujmy, a potem do rynki!

52 kliknięcia
09.02.2012
blog: W starej kuchni

Przepis: Potranżerujmy, a potem do rynki!

W poprzednim przepisie pojawiły się dwa nieznane mi wcześniej terminy. Pani Montanowa poleca by, po uprzednim zrumienieniu kaczki, potranżerować ją. Trudne to słowo oznacza, dzielenie w odpowiedni sposób, uprzednio upieczonego, ugotowanego mięsa. Mają powstać ładne, dające się elegancko ułożyć na półmiskach kawałki. Tranżerować można zarówno wszelkie odmiany drobiu, jak i pieczenie przygotowane z innych rodzajów mięs. W...

Zobacz także przepisy na:

    ann
    ann Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    rozkosze-stolu
    wegetariański gulasz

    wegetariański gulasz 3378

    doowa
    doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Małe Czarowanie
    Chleb gryczany

    Chleb gryczany 2241

    Fotokulinarnie
    Fotokulinarnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Fotokulinarnie
    Recenzja wolnowaru Crock-Pot

    Recenzja wolnowaru Crock-Pot 126

    julu$
    julu$ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    sprinkle! sprinkle!
    480. czekam

    480. czekam 34

    MissNo
    MissNo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Camomille Flavor
    Kraków i restaruracja papryczki 5

    Kraków i restaruracja papryczki 5  236

    Dwa Miejsca
    Dwa Miejsca Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dwa Miejsca
    Marcowy Rynek Smaków

    Marcowy Rynek Smaków 37

    bcb
    bcb Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    atak ciasta!
    chodź na rynek...

    chodź na rynek... 85

    julu$
    julu$ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    sprinkle! sprinkle!
    7. mamy w domu dynię

    7. mamy w domu dynię 45