Potranżerujmy, a potem do rynki!

43 kliknięcia
09.02.2012
blog: W starej kuchni

Potranżerujmy, a potem do rynki!

W poprzednim przepisie pojawiły się dwa nieznane mi wcześniej terminy. Pani Montanowa poleca by, po uprzednim zrumienieniu kaczki, potranżerować ją. Trudne to słowo oznacza, dzielenie w odpowiedni sposób, uprzednio upieczonego, ugotowanego mięsa. Mają powstać ładne, dające się elegancko ułożyć na półmiskach kawałki. Tranżerować można zarówno wszelkie odmiany drobiu, jak i pieczenie przygotowane z innych rodzajów mięs. W...

Zobacz także:

    Dwa Miejsca
    Dwa Miejsca Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dwa Miejsca
    Marcowy Rynek Smaków

    Marcowy Rynek Smaków 25

    viqui7
    viqui7 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Aromatico
    A potem może tzw. obiadokolacja?

    A potem może tzw. obiadokolacja? 199

    De-Serek
    De-Serek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    De-Serek
    Chicken Pot Pie

    Chicken Pot Pie 79

    saladbook
    saladbook Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    saladbook
    Sopocki rynek

    Sopocki rynek 49

    kubek w kubek
    kubek w kubek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kubek w kubek
    Potem odpoczniesz

    Potem odpoczniesz 65