Prażona ciecierzyca z papryką – do podjadania

81 kliknięć
24.11.2015
blog: Magazyn Kuchenny

Przepis: Prażona ciecierzyca z papryką – do podjadania

Puszkę ciecierzycy otworzyłam właściwie z zamiarem zrobienia z niej zupy albo curry i zostwiłam do osączenia. Zanim sobie o niej przypomniałam, osuszyła się tak, że idealnie nadawała się do smażenia. Powędrowała więc na patelnię, a potem posoliłam ją i obtoczyłam ją w kilku rodzajach papryki – słodkiej, wędzonej i ostrej, bo ochotę miałam na coś o wyrazistym smaku. Kilka minut smażenia i mieszania, i gotowe. Jaka ta prażona...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    ewa_banas
    ewa_banas
    Prażona ciecierzyca
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Prażona ciecierzyca

    Prażona ciecierzyca 550