PROZIAKI – kuchnia regionalna

237 kliknięć
04.10.2016
blog: Moniki Smakołyki

Przepis: PROZIAKI – kuchnia regionalna

Proziaki to rodzaj placuszków z mąki, kwaśnego lub zsiadłego mleka, sody isoli, dodaje się czasem jajek, ale jak kto woli :) Ja ciasto z jajkami przygotowałam, dzięki temu smak i lekko żółty kolor uzyskałam. To jeden z najbardziej charakterystycznych podkarpackich wypieków regionalnych, jakże prostych w przygotowaniu, a w smaku oryginalnych. Często na festynach, imprezach biesiadnych czy jarmarkach gospodynie na świeżo je...

DODANO DO 6 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    AbcMojejKuchni
    AbcMojejKuchni
    Proziaki
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Proziaki

    Proziaki 2013

    Nette7
    Nette7
    Proziaki
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Proziaki

    Proziaki 3523

    Piłka w kuchni
    Piłka w kuchni
    Proziaki
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Proziaki

    Proziaki 936

    nasze_kucharzenie
    nasze_kucharzenie
    Proziaki
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Proziaki

    Proziaki 5792

    Mirabelka
    Mirabelka
    Proziaki
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Proziaki

    Proziaki 1988