PROZIAKI – kuchnia regionalna

222 kliknięcia
04.10.2016
blog: Moniki Smakołyki

Przepis: PROZIAKI – kuchnia regionalna

Proziaki to rodzaj placuszków z mąki, kwaśnego lub zsiadłego mleka, sody isoli, dodaje się czasem jajek, ale jak kto woli :) Ja ciasto z jajkami przygotowałam, dzięki temu smak i lekko żółty kolor uzyskałam. To jeden z najbardziej charakterystycznych podkarpackich wypieków regionalnych, jakże prostych w przygotowaniu, a w smaku oryginalnych. Często na festynach, imprezach biesiadnych czy jarmarkach gospodynie na świeżo je...

DODANO DO 6 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Mirabelka
    Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mirabelkowy blog
    Proziaki

    Proziaki 1924

    Piłka w kuchni
    Piłka w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Piłka w kuchni
    Proziaki

    Proziaki 925

    smakujmy.pl
    smakujmy.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smakujmy.pl
    Proziaki i kuchnia podkarpacia

    Proziaki i kuchnia podkarpacia 278

    nasze_kucharzenie
    nasze_kucharzenie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    nasze_kucharzenie
    Proziaki

    Proziaki 5626

    laura
    laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cafe Babilon
    KUCHNIA POLSKA REGIONALNA

    KUCHNIA POLSKA REGIONALNA 83

    Nette7
    Nette7 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Fabryka smaku
    Proziaki

    Proziaki 3385

    AbcMojejKuchni
    AbcMojejKuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Abc Mojej Kuchni
    Proziaki

    Proziaki 1962