Przecier ogórkowy z kiszonych ogórków

1500 kliknięć
29.06.2017
blog: Rodzinne przepisy kulinarne

Przecier ogórkowy z kiszonych ogórków

Składniki: ogórki kiszone Jak zrobić domowy przecier ogórkowy? Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Nałożyć wraz z sokiem do słoiczków, do pełna. Zakręcić i pasteryzować około 20-25 minut. Przechowywać w chłodnym miejscu.Na jeden słoiczek po dżemie zużywam 3-4 ogórki w zależności od ich wielkości.

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także:

    annaz
    annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia domowa Ani
    Przecier ogórkowy do słoików

    Przecier ogórkowy do słoików 603

    rosiolowa
    rosiolowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rosiołowa
    Sałatka z ogórków kiszonych

    Sałatka z ogórków kiszonych 1402

    AZgotuj
    AZgotuj Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    AZgotuj
    Krem z kiszonych ogórków

    Krem z kiszonych ogórków 208

    panimagoga
    panimagoga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaki ogrodu
    PRZECIER OGÓRKOWY NA ZIMĘ

    PRZECIER OGÓRKOWY NA ZIMĘ 5747