Przepalanka

13907 kliknięć
20.10.2013
blog: Szaleństwo w kuchni

Przepis: Przepalanka

Przepalanka, to według najkrótszej definicji, wódka ze spirytusu z karmelem. Jej wielką zaletą jest to, że spożycie większych ilości znacznie łagodzi skutki dnia następnego. Przepisów na to jak zrobić przepalankę jest dużo. Według najprostszej receptury na przepalankę wystarczy zgromadzić: 0,5 l spirytusu 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki wody goździk Cała sztuka to prawidłowe zrobienie karmelu. W tym celu cukier wysypujemy...

Zobacz także przepisy na:

    Pan Piter
    Pan Piter Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Twoje nalewki
    Wódka przepalanka lub karmelówka

    Wódka przepalanka lub karmelówka 4719

    Warmiaczka
    Warmiaczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Warmiaczka
    Pyszna sałatka andrzejkowa

    Pyszna sałatka andrzejkowa 76

    Pan Piter
    Pan Piter Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Twoje nalewki
    Nalewka rosyjska

    Nalewka rosyjska 217

    Pan Piter
    Pan Piter Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Twoje nalewki
    Przepalanka aromatyczna

    Przepalanka aromatyczna 1577

    maly3city
    maly3city Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Nalewki domowe
    Przepalanka

    Przepalanka 8413

    moje pasje
    moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    moje pasje
    Wódka przepalanka z dodatkami

    Wódka przepalanka z dodatkami 11042

    maly3city
    maly3city Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Nalewki domowe
    Okowita przepalanka i nalewki

    Okowita przepalanka i nalewki 776

    piotras100
    piotras100 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Szaleństwo w kuchni
    Przepalanka

    Przepalanka 13907