Przepis na chinkali z mięsem - gruzińskie pierożki.

35 kliknięć
13.03.2017
blog: Katarzyna Rzepecka

Przepis: Przepis na chinkali z mięsem - gruzińskie pierożki.

Chinkali, to oprócz chaczapuri, jedno z tradycyjnych dań kuchni gruzińskiej. Pierożki te robione są z takiego samego ciasta, jak nasze polskie pierogi, różni je natomiast sposób zaklejania - podczas gdy my tworzymy półksiężyce, Gruzini zlepiają sakiewki. Do chinkali wkłada się surowe mięso wyrobione z dość dużą ilością rosołu, co sprawia, że wnętrze gotowych pierożków jest bardzo soczyste, wręcz pływa w odrobinie pysznej...

Zobacz także przepisy na:

    Jak u Ma-gdy
    Jak u Ma-gdy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jak u Ma-gdy, blog o jedzeniu
    Chinkali

    Chinkali 143

    Justeatmee
    Justeatmee Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    justeatmee
    Chinkali-pierożki gruzińskie

    Chinkali-pierożki gruzińskie 206