Przetwory Dżem-konfitura z borówek

4793 kliknięcia
09.09.2013
blog: yummy in my tummy

Przepis: Przetwory Dżem-konfitura z borówek

500 g borówek (leśnych nie amerykańskich) 100 ml owdy 3/4 szklanki cukru czyli ok 150g Przygotowanie: Borówki myjemy i wrzucamy do garnka z wodą. Gotujemy na malutkim ogniu przez 15 minut pod przykryciem (bo strzelają) Mieszamy aby nie przywarły do garnka. Po tym czasie dodajemy cukier i gotujemy kolejne 15-30 minut. Aby sok zgęstniał. Ja robię przetwory na najmniejszym palniku z podkładką metalową i tylko w teflonowych...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    elka72
    elka72
    Buraczki konserwowe
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Buraczki konserwowe

    Buraczki konserwowe 4101

    elka72
    elka72
    Dzika róża w syropie
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dzika róża w syropie

    Dzika róża w syropie 7164

    Cucina
    Cucina
    Borówka do mięs
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Borówka do mięs

    Borówka do mięs 1217

    kempina
    kempina
    Konfitura z agrestu
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Konfitura z agrestu

    Konfitura z agrestu 3482