Przez co przecedzić sok, lub inny płyn, gdy nie mamy pod ręką sitka lub gazy.

91 kliknięć
16.11.2014
blog: Przepisy i porady kulinarne

Przepis: Przez co przecedzić sok, lub inny płyn, gdy nie mamy pod ręką sitka lub gazy.

Fot. Krzysztof Jaracz Gdy w naszej kuchni nie mamy pod ręką sitka lub gazy, a chcemy przecedzić np. sok lub inny płyn, możemy do tego celu użyć czystych, nie dziurawych rajstop lub pończoch. Zakładamy je po prostu na garnek lub rondel i cedzimy. Po użyciu rajstopy czy pończochy należy wyprać i wysuszyć. Pamiętajmy, aby nie przecedzać przez nie wrzątku, ponieważ rajstopy, pończochy mogą się stopić ! Pozdrawiam gorąco !

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    n_zak
    n_zak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Czym pachnie u Żaków
    Sok rabarbarowy

    Sok rabarbarowy 119

    Cztery Fajery
    Cztery Fajery Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    CzteryFajery.pl
    Kwas chlebowy

    Kwas chlebowy 3204

    Kamila
    Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ogrody babilonu
    syrop akacjowy

    syrop akacjowy 1608

    krzys1610
    krzys1610 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepisy i porady kulinarne
    Nalewka  borówkowa.

    Nalewka borówkowa. 378

    edit
    edit Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kucharzenieedi
    Kiszony sok z buraków czerwonych.

    Kiszony sok z buraków czerwonych. 2727

    Zmysłowe smaki
    Zmysłowe smaki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zmysłowe smaki
    Nalewka z jeżyn

    Nalewka z jeżyn 10236