Przygotowanie pęczaku – krok po kroku

82 kliknięcia
08.01.2015
blog: Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Przepis: Przygotowanie pęczaku – krok po kroku

Poniżej znajdziecie dokładny poradnik w jaki sposób przygotować pęczak krok po kroku. Odmierzamy odpowiednią ilość pęczaku(na dwie osoby wystarczy 1/2 szklanki). Pęczak gotujemy w proporcjach 1 szklanka pęczaku- 2 szklanki wody. Dokładnie myjemy pęczak. Gotujemy pęczak w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki masła. Pęczak gotujemy przez 20 minut, a następnie odstawiamy na ok. 5 minut. Pęczak jest doskonałym dodatkiem do...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Szafranowy raj
    Szafranowy raj Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Szafranowy raj...
    Roladki schabowe ze sliwka

    Roladki schabowe ze sliwka 1158