Pszenne bułki na zakwasie

1222 kliknięcia
03.09.2012
blog: FoodMag

Przepis: Pszenne bułki na zakwasie

Kasia Wilkosińska Jeśli macie nadmiar zakwasu można użyć go do upieczenia pszennych bułeczek. Zakwas może być żytni lub pszenny, co tam macie w lodówce :) Bułki wychodzą chrupiące, mają zwarty i dość ciężki miąższ, dlatego też są bardzo pożywne. Jeśli nie chcecie bułek można upiec z tego przepisu również chleb. Polecam! Składniki Zaczyn Ciasto właściwe 500g mąki pszennej chlebowej 1 łyżeczka soli 8g świeżych drożdży ok....

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Smak Zdrowia
    Smak Zdrowia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smak Zdrowia
    Bułki pszenno-żytnie na zakwasie

    Bułki pszenno-żytnie na zakwasie 1580

    Smakować
    Smakować Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakować
    Bułki żytnio - pszenne na zakwasie

    Bułki żytnio - pszenne na zakwasie 1123

    kornik
    kornik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kornik w kuchni
    Bułki pszenne na zakwasie

    Bułki pszenne na zakwasie 218

    kasiac
    kasiac Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Posadzone i zjedzone
    Bułki pszenne z zakwasem

    Bułki pszenne z zakwasem 175

    pychaa
    pychaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pychaa
    Pszenne bułki na zakwasie

    Pszenne bułki na zakwasie 918

    FoodMag
    FoodMag Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    FoodMag
    Pszenne bułki na zakwasie

    Pszenne bułki na zakwasie 1222