pszenno-żytni razowy graham

134 kliknięcia
08.03.2012
blog: Chleba naszego powszedniego

Przepis: pszenno-żytni razowy graham

Dziś pierwsza receptura, dość ciężki chleb z przewagą mąki żytniej razowej i pszennej graham. Chleb wilgotny, długo utrzymujący świeżość (po tygodniu jest jeszcze całkiem smaczny). Ilość składników którą podaję wystarcza na wypełnienie ciastem dwóch keksówek. Zakwas przygotowuję z 4 szklanek mąki żytniej zwykłej oraz 5 szklanek przegotowanej i wystudzonej wody. Do tej mieszanki dodaję odłożony z wcześniejszej partii zakwas...

Zobacz także przepisy na:

    Kulinarnie
    Kulinarnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarnie
    Chleb żytni razowy z automatu

    Chleb żytni razowy z automatu 19429

    chlebki.paulina
    chlebki.paulina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Chlebki
    Chleb razowy pszenno-żytni

    Chleb razowy pszenno-żytni 13

    mjab
    mjab Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Commit to be fit
    Chleb razowy pszenno-żytni

    Chleb razowy pszenno-żytni 516