Pszenny chleb razowy z miodem

9 kliknięć
22.08.2012
blog: Strefa Wypieków

Przepis: Pszenny chleb razowy z miodem

Jeden z najlepszych chlebów jakie jadłam. Komplementowany przez całą rodzinę. Dokładanie taki jaki powinien być – sprężysty, z chrupiącą skórką i bardzo aromatyczny. Przepis z Weekendowej Piekarni. Zakwas: 62 g mąki chlebowej 54 g wody 4 g zakwasu niskiej hydracji (lub 1/8 łyżeczki drożdży instant) Ciasto: 410 g mąki pszennej razowej 294 g wody (pierwsza porcja) 7 g soli 2,5 g drożdży instant 33 g miodu 25 g oleju...

Zobacz także przepisy na:

    kamilzaw
    kamilzaw
    Chleb pszenny razowy
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Chleb pszenny razowy

    Chleb pszenny razowy 63