Ptysie z craquelin

58 kliknięć
12.10.2017
blog: Moje Wypieki I Nie Tylko

Przepis: Ptysie z craquelin

Poczciwy ptyś z kremem, zwany we Francji „choux a la créme”, przeszedł tam metamorfozę. Od jakiegoś czasu modne jest, by na wierzchu surowego ciasta wyciśniętego z rękawa cukierniczego układać krążki craquelin, czyli rodzaj rozwałkowanej kruszonki zrobionej z masła, cukru i mąki. Dzięki niej ptysie podczas pieczenia rosną równomiernie i ładniej wyglądają. Nadto wspaniale chrupią. Niestety niezbyt długo – mają to do siebie,...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Danusia
    Moje Wypieki I Nie Tylko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ptysie z craquelin

    Ptysie z craquelin 58

    KrainaSosny
    Kraina Sosny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ptysie z craquelin

    ptysie z craquelin 66

    Sir'Nick
    Sir'Nick Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kruche ptysie z kremem earl grey

    Kruche ptysie z kremem earl grey 57

    lucyna
    Pyszna piecze... Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ptysie

    Ptysie 2505

    melocoton
    Bardzo słodkie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ptysie

    Ptysie 701

    Sylwia Saute.pl
    Saute.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ptysie

    Ptysie 691

    Małżeństwo
    Pan i Pani Smith w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ptysie z pieczarkami

    Ptysie z pieczarkami 2112

    pokochaj-gotowanie
    Pokochaj gotowanie! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ptysie

    Ptysie 1144

    Evenka
    Arabeska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ptysie

    Ptysie 907

    ale-pycha
    Mmm... ale pycha! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ptysie

    Ptysie 1086

    baby-w-kuchni
    BaBy w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ptysie

    Ptysie 1023

    topika
    topika.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ptysie

    Ptysie 1550