Ptysie z craquelin

64 kliknięcia
12.10.2017
blog: Moje Wypieki I Nie Tylko

Przepis: Ptysie z craquelin

Poczciwy ptyś z kremem, zwany we Francji „choux a la créme”, przeszedł tam metamorfozę. Od jakiegoś czasu modne jest, by na wierzchu surowego ciasta wyciśniętego z rękawa cukierniczego układać krążki craquelin, czyli rodzaj rozwałkowanej kruszonki zrobionej z masła, cukru i mąki. Dzięki niej ptysie podczas pieczenia rosną równomiernie i ładniej wyglądają. Nadto wspaniale chrupią. Niestety niezbyt długo – mają to do siebie,...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    lucyna
    lucyna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pyszna piecze...
    Ptysie

    Ptysie 2545

    melocoton
    melocoton Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bardzo słodkie
    Ptysie

    Ptysie 721

    Sir'Nick
    Sir'Nick Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sir'Nick
    Kruche ptysie z kremem earl grey

    Kruche ptysie z kremem earl grey 62

    Sylwia Saute.pl
    Sylwia Saute.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Saute.pl
    Ptysie

    Ptysie 724

    pokochaj-gotowanie
    pokochaj-gotowanie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pokochaj gotowanie!
    Ptysie

    Ptysie 1167

    Danusia
    Danusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Wypieki I Nie Tylko
    Ptysie z craquelin

    Ptysie z craquelin 64