Pulpety jagnięce w kremowym pomidorowym sosie (Lamb Kofta Curry)

68 kliknięć
14.01.2017
blog: Smak Indii

Pulpety jagnięce w kremowym pomidorowym sosie (Lamb Kofta Curry)

Kulki formowane z mielonego mięsa w kuchni indyjskiej określane są jako kofta. Nazwa ta funkcjonuje nie tylko w Indiach – kofty znane są w kuchniach wielu krajów Azji, Bliskiego Wschodu i Bałkanów.Zazwyczaj, w odróżnieniu od kebabów, podawane są w sosie. Jagnięce kofty zanurzone waromatycznym pomidorowym sosie wzbogacanym śmietaną i orzechami nerkowca albomigdałami topamiątka po królewskiej kuchni władających północnymi...

Zobacz także:

    kuchennyswiat
    kuchennyswiat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kuchennyswiat
    Pulpety w sosie pomidorowym

    Pulpety w sosie pomidorowym 616