Puree grzybowe do słoików na zimę

172 kliknięcia
14.10.2013
blog: Tradycyjna Kuchnia

Przepis: Puree grzybowe do słoików na zimę

Skoro już dziś pozostajemy w tamecie grzybów leśnych to podsunę wam mój ulubiony przepis na przetwory- właśnie z grzybami w roli głównej. Przetarte grzybki- puree, które używam przez całą zimę jako sos do makaronów i ziemniaków (jedynie po dodaniu śmietanki). Są również doskonałym dodatkiem do zapiekanek. Składniki: 1 kg leśnych grzybów 3 dag soli łyżeczki pieprzu szklanki wody Wykonanie: Oczyszczone grzyby zalać pól...

Zobacz także przepisy na:

    reanja1
    reanja1
    Leczo na zimę
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Leczo na zimę

    Leczo na zimę 2596

    lutka40
    lutka40
    Bułgarska pieczarkowa
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bułgarska pieczarkowa

    Bułgarska pieczarkowa 172