Puree ziemniaczane z czosnkiem, szałwią i palonym masłem

69 kliknięć
15.01.2015
blog: karmelowy.pl

Przepis: Puree ziemniaczane z czosnkiem, szałwią i palonym masłem

Jest to chyba najlepsze puree ziemniaczane jakie jadłam do tej pory. Aksamitne, z wyczuwalnym czosnkiem, szałwią ale gwiazdą jest na pewno palone masło, które to właśnie nadaje ziemniakom doskonały smak. Polecam do każdego dania głównego, sprawdzi się tak samo dobrze z mięsami jak i rybami. Niestety jest dosyć kaloryczne, ale raz na jakiś czas taka przyjemność nikomu nie zaszkodzi;) Pycha! Scroll down for recipe in English...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Dzi
    Dzi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    karmelowy.pl
    Łatwy Coq au Vin

    Łatwy Coq au Vin 103

    czosnekwpomidorach
    czosnekwpomidorach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    czosnekwpomidorach
    Retrowarzywa

    Retrowarzywa 87

    madzia2
    madzia2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Madzia Gotuje
    Puree ziemniaczane z czosnkiem

    Puree ziemniaczane z czosnkiem 26

    natalia.r
    natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Poezja-smaku
    Kluski dyniowe z palonym masłem

    Kluski dyniowe z palonym masłem 83