Puszyste ciasto dyniowo cytrynowe, z mąki orkiszowej

76 kliknięć
10.11.2016
blog: My Own Pleasures

Przepis: Puszyste ciasto dyniowo cytrynowe, z mąki orkiszowej

Lekkie, puszyste, delikatne ciasto z mąki orkiszowej i puree z pieczonej dyni. Połączenie smaku dyni, cytryny i mąki orkiszowej sprawdza się znakomicie i smakuje wspaniale. Ciasto dyniowo cytrynoweSkładniki Na formę o średnicy 21 cm 1 szklanka mąki orkiszowej 1 szklanka mąki pszennej tortowej 270 ml puree z pieczonej dyni 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli himalajskiej 3 jaja, osobno żółtka i białka 180 gram...

Zobacz także przepisy na:

    Kucharzyca
    Kucharzyca Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kucharzyca
    Ciasto dyniowo-cytrynowe

    Ciasto dyniowo-cytrynowe 64

    kawa
    kawa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tylko Spróbuj
    Puszyste racuchy orkiszowe z jabłkiem

    Puszyste racuchy orkiszowe z jabłkiem 1677

    agawa
    agawa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smak chwili
    Puszysta i wilgotna mocno cytrynowa babka

    Puszysta i wilgotna mocno cytrynowa babka 2113

    ulazgi
    ulazgi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W kuchni Uli
    Ciasto cytrynowe.

    Ciasto cytrynowe. 463

    smaknawspak
    smaknawspak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smak na Wspak
    Puszyste ciasto cytrynowe

    Puszyste ciasto cytrynowe 152

    MagdaMCN
    MagdaMCN Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Co Nieco
    Puszyste ciasto cytrynowe

    Puszyste ciasto cytrynowe 157