Rabarbar, rum i korzenna kruszonka. Drożdżowe ciasto na majowy podwieczorek

75 kliknięć
29.05.2017
blog: Kuchennymi drzwiami

Przepis: Rabarbar, rum i korzenna kruszonka. Drożdżowe ciasto na majowy podwieczorek

Oto bohater majowych podwieczorków mojego dzieciństwa. Puszyste drożdżowe ciasto z rabarbarem zerwanym z końca ogrodu. Zjadane co do okruszka. Jego zapach niósł się po wszystkich zakamarkach domu i wiercił dziurę w brzuchu małym łakomczuchom. Wiadomo było, że po upieczeniu i tak musi przestygnąć, zanim zasiądziemy do stołu na werandzie, aby oddać się przyjemności jego jedzenia. Ciasto było pieczone w dwóch wersjach – dla...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    gosik2.0
    gosik2.0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rodzinka w Kuchni
    Drożdżowy warkocz

    Drożdżowy warkocz 177

    Monika
    Monika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Strefa Wypieków
    Strucla z powidłami

    Strucla z powidłami 31

    piegusek
    piegusek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieguskowa kuchnia
    KORZENNY CHLEBEK DYNIOWY

    KORZENNY CHLEBEK DYNIOWY 11

    monika
    monika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stoliczku, nakryj się!
    Kruszonka z jabłkami

    Kruszonka z jabłkami 49

    pistachio-lo
    pistachio-lo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pistachio-lo
    SPIS PRZEPISÓW - LINKI

    SPIS PRZEPISÓW - LINKI 1797