Rabarbar - sprawdzone przepisy na dania i kilka ciekawostek

72 kliknięcia
02.06.2016
blog: Tradycyjna Kuchnia

Przepis: Rabarbar - sprawdzone przepisy na dania i kilka ciekawostek

Rabarbar jest idealnym składnikiem tortów, deserów, sosów, konfitur, dżemów i wiele wiele innych ! Cechuje go przede wszystkim niska zawartość cholesterolu i sodu, duża zawartość błonnika, witaminy C i K, wapnia i potasu. Sezon Sezon na rabarbar to końcówka kwietnia do końca czerwca. Jak przechowywać ? Najlepiej owinąć go w wilgotny ręcznik i trzymać w lodówce (będzie chrupiący i świeży przez kilka dni) Uwaga: Liście...

Zobacz także przepisy na:

    Bon
    Bon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bo(ro)n Appétit
    Muffiny z rabarbarem

    Muffiny z rabarbarem 43

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorota Smakuje
    Jak mrozić rabarbar

    Jak mrozić rabarbar 238

    Kuchnia w Formie
    Kuchnia w Formie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia w Formie
    Przepisy z rabarbarem

    Przepisy z rabarbarem 162

    wiosenka27
    wiosenka27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksplozja smaku
    Jogurtowe ciasto z rabarbarem

    Jogurtowe ciasto z rabarbarem 728

    Pie in the Sky
    Pie in the Sky Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pie in the Sky
    Placek z rabarbarem

    Placek z rabarbarem 23

    Henia
    Henia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczki mojej kuchni
    Ciekawostki, kuchnia dawniej

    Ciekawostki, kuchnia dawniej 25