Risengrød – czyli duński ryż na mleku

91 kliknięć
20.10.2016
blog: Pani Kucharka

Przepis: Risengrød – czyli duński ryż na mleku

Risengrød – czyli duński ryż na mleku Tak jak w Polsce, w Danii również jada się ryż na mleku , z cukrem cynamonowym i kleksem masła na wierzchu. Taki ryż je się głównie w okresie Świąt Bożego Narodzenia podczas weekendowych śniadań. Do tego dania używa się specjalny ryż , taki sam jak do risotto. Ryż ten jest bardzo kleisty i ma bardzo krótkie ziarnka. Bardzo dobrze rozpada sie w gotowaniu i ma mazistą konsystencję....

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    mania179
    mania179 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Słodkie Inspiracje
    Ciasteczka duńskie

    Ciasteczka duńskie 190

    patusia
    patusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smak mojej kuchni
    Triffle Duńskie

    Triffle Duńskie 274

    Małgosia Kamila
    Małgosia Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pani Kucharka
    Krem marchwiowy

    Krem marchwiowy 40

    ola
    ola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ola domowa
    Risalamande - duński deser świąteczny

    Risalamande - duński deser świąteczny 305

    Małgosia Kamila
    Małgosia Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pani Kucharka
    Krem marchwiowy

    Krem marchwiowy 55

    Apetyt Smaku
    Apetyt Smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Apetyt Smaku
    Ciasto Duńskie

    Ciasto Duńskie 279

    zwami
    zwami Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    M od kuchni
    RISALAMANDE PUDDING RYŻOWY

    RISALAMANDE PUDDING RYŻOWY 121

    Małgosia Kamila
    Małgosia Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pani Kucharka
    Duńskie urodziny

    Duńskie urodziny 119