Risotto z kurkami i pietruszkowym pesto

42 kliknięcia
12.09.2013
blog: Sowie Frykasy

Przepis: Risotto z kurkami i pietruszkowym pesto

Lista zakupów (porcja dla 4 osób): 300 g ryżu do risotto, 300 g kurek, kieliszek półwytrawnego białego wina, duża cebula, 1,5 litra bulionu warzywnego, pęczek natki pietruszki, garstka ziaren słonecznika, starty parmezan, oliwa z oliwek, ząbek czosnku, łyżka masła, łyżeczka oregano, sól, pieprz. Sposób przyrządzenia: Cebulę myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Kurki oczyszczamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę....

Zobacz także przepisy na:

    Shabbyeat
    Shabbyeat
    Pierogi z kurkami
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pierogi z kurkami

    Pierogi z kurkami 534

    Tyna
    Tyna
    Sezon. Kurki i bób
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sezon. Kurki i bób

    Sezon. Kurki i bób 159

    burczymiwbrzuchu
    burczymiwbrzuchu
    Menu sylwestrowe
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Menu sylwestrowe

    Menu sylwestrowe 531

    Jadłonomia
    Jadłonomia
    Kaszotto z kurkami
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kaszotto z kurkami

    Kaszotto z kurkami 92

    sarahscooking
    sarahscooking
    zielone risotto
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    zielone risotto

    zielone risotto 49

    Koper
    Koper
    Dania wegetariańskie
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dania wegetariańskie

    Dania wegetariańskie 1413