Risotto z owocami morza (Risotto ai frutti di mare)

202 kliknięcia
21.03.2017
blog: wyzwania kuchenne

Przepis: Risotto z owocami morza (Risotto ai frutti di mare)

Kremowe "risotto ai frutti di mare" to aromatyczny śródziemnomorski obiad dla miłośników owoców morza. Składniki na 2 porcje: 250 g mieszanki owoców morza 100 g ryżu arborio szalotka 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy 50 ml białego wytrawnego wina 2-3 łyżki śmietany 30 % natka pieruszki Mrożone owoce morza rozmrozić. Przełożyć do garnka, wlać litr wody i zagotować. Gotować kilka minut na małym ogniu, po czym zmniejszyć ogień do...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    adams
    adams Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ITALIA W GĘBIE
    RISOTTO AI FUNGHI PORCINI

    RISOTTO AI FUNGHI PORCINI 183

    adams
    adams Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ITALIA W GĘBIE
    IN VINO VERITAS

    IN VINO VERITAS 113

    adams
    adams Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ITALIA W GĘBIE
    CROSTINI - MAŁE A CIESZY

    CROSTINI - MAŁE A CIESZY 182

    smakologia
    smakologia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smakologia
    Włoska wyprawa smaku Smakologii

    Włoska wyprawa smaku Smakologii 118

    BibliaSmakow
    BibliaSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Biblia Smaków
    Lugana – wiosenne menu

    Lugana – wiosenne menu 54

    Angie
    Angie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pomodoro e basilico
     Risotto z owocami morza

    Risotto z owocami morza 2220