Roladki z bakłażana na zimno, z parmezanem i pikantnym sosem

67 kliknięć
22.08.2017
blog: Magazyn Kuchenny

Przepis: Roladki z bakłażana na zimno, z parmezanem i pikantnym sosem

Roladki z bakłażana na zimno zrobiliśmy, co tu dużo ukrywać, z resztek. Czyli z połówki bakłażana, która czekała na zmiłowanie w lodówce i kawałka startego parmezanu. Ponieważ sam bakłażan ma smak raczej łagodny, powstał do niego, na chybcika, ostry sos z harissy i tahini, czyli składników, które niedawno zostały użyte do doprawienia steków z jagnięciny z bulgurem. Roladki,zanim je zjedliśmy, postały sobie parę godzin i...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Wiech
    Wiech Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia bez chemii
    Soczewica. Wyrolowana Soczewica.

    Soczewica. Wyrolowana Soczewica. 417

    KasiaB
    KasiaB Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuj z rodzinką
    ROLADKI Z BAKŁAŻANA

    ROLADKI Z BAKŁAŻANA 517

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis przepisów

    Alfabetyczny spis przepisów 6523