Rosół z szybkowara

2252 kliknięcia
02.11.2013
blog: Inspirująca codzienność

Przepis: Rosół z szybkowara

Rosół to, w gruncie rzeczy, smakowity wywar z ugotowanych warzyw, kości i mięsa drobiowego lub wołowego, odcedzony i doprawiony do smaku. Powinien być to klarowny i aromatyczny płyn koloru żółtawego i posiadać o(cz)ka tłuszczu. Kto nie wierzy niechaj: ugotuje zwykłą wodę i spróbuje gorącej "zupki" (raczej fuj) ugotuje wywar z mięsa z kością i spróbuje gorącej "zupki" (na pewno fuj, w dodatku okrutnie jałowe) powyższy wywar...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    agawa
    agawa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smak chwili
    Rosół z szybkowara

    Rosół z szybkowara 1695

    KasiaB
    KasiaB Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuj z rodzinką
    GOLONKA W SZYBKOWARZE

    GOLONKA W SZYBKOWARZE 5474

    doowa
    doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Małe Czarowanie
    Szynkowar czy szybkowar?

    Szynkowar czy szybkowar? 4361

    Kazik45
    Kazik45 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Czar kuchni i rymu
    Fasolowa z szybkowara

    Fasolowa z szybkowara 1356

    jelka
    jelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarna pasja
    Błyskawiczny rosół z szybkowara

    Błyskawiczny rosół z szybkowara 1167

    Anika_IC
    Anika_IC Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Inspirująca codzienność
    Rosół z szybkowara

    Rosół z szybkowara 2252