Ryba nadziewana owocami

169 kliknięć
08.07.2011
blog: Gotowanie pod gruszą

Przepis: Ryba nadziewana owocami

Kulinarny aforyzm: By nie móc nawet spojrzeć na wódkę – trzeba spojrzeć na pijaka. Przysłowie chińskie Jest to kolejny przepis z północnego Iranu, z regionu Gilan, położonego nad Morzem Kaspijskim. Rybą, której używa się w Iranie jest ryba z rodziny łososiowatych, zwana białą rybą. Ja użyłam białej ryby, tylko że atlantyckiej. Nie wiem czy są one do siebie bardzo podobne, ale rybka była pyszna. Na pewno można użyć...

Zobacz także przepisy na:

    ola.dedio
    ola.dedio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ola-w-kuchni
    Schab nadziewany suszonymi owocami

    Schab nadziewany suszonymi owocami 224

    Koper
    Koper Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W koperkowej kuchni
    Ryby i owoce morza

    Ryby i owoce morza 415

    mirosix
    mirosix Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie pod gruszą
    Ryba nadziewana owocami

    Ryba nadziewana owocami 169