Ryba pieczona w soli z sosem umami

63 kliknięcia
22.05.2017
blog: Wino i kuchnia

Przepis: Ryba pieczona w soli z sosem umami

Gdy ktoś pyta, jakie wino podać do ryby, z automatu odpowiemy białe. Do takiej podanej z pysznym gęstym sosem najlepiej beczkowe chardonnay. Idealnie jeśli będzie to wino z Nowej Zelandii, np. Saint Clair James Sinclair Chardonnay. Ale co jeśli typowe połączenia już nam się znudziły i chcemy spróbować czegoś nowego, może czasem bardziej kontrowersyjnego, ale może i lepszego? Przygotowując menu kolacji w Dworze Sieraków...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Małe Kulinaria
    Małe Kulinaria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Małe Kulinaria
    Ryba pieczona w soli

    Ryba pieczona w soli 205

    ilka_86
    ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Uwielbiam gotować!
    Ryba pieczona w soli

    Ryba pieczona w soli 83

    mysza
    mysza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchenna Wyspa Smaków
    Umami - piąty smak

    Umami - piąty smak 326

    KUKBUK
    KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KUKBUK
    Co to jest umami?

    Co to jest umami? 68