Ryba stir fry z imbirem – chińskie danie z woka na szybko

258 kliknięć
25.11.2014
blog: Monikucha Online

Przepis: Ryba stir fry z imbirem – chińskie danie z woka na szybko

Dania typu stir fry są jednymi z moich ulubionych ze względu na łatwość i szybkość przygotowania oraz możliwość poeksperymentowania z lokalnymi składnikami. Stir fry to szybkie smażenie w woku – tradycyjnej patelni z okrągłym dnem wykonanej ze stali węglowej, stosowanej dziś powszechnie nie tylko w Azji, ale i na całym świecie. Technika stir fry (lub jak kto woli chao) została wynaleziona najprawdopodobniej za czasów...

Zobacz także przepisy na:

    KUKBUK
    KUKBUK
    Jak zrobić stir fry?
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jak zrobić stir fry?

    Jak zrobić stir fry? 89

    eve
    eve
    Danie z woka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Danie z woka

    Danie z woka 3266