Rydze w octowej marynacie

843 kliknięcia
18.09.2014
blog: Apetyczna babeczka

Przepis: Rydze w octowej marynacie

Jesienią w lesie łatwo o rydza, a jak wiadomo każdy dybie na rydza!, moje marynowane w zalewie octowej. Marynata; 3 szklanki wody 2 szklanki octu 10% szklanki cukru 1 listek laurowy 5-6 ziaren pieprzu 2-3 ziarna ziela angielskiego 1. Grzyby obgotować ok. 30 minut,odcedzić. 2. Zagotować wodę z cukrem i przyprawami, na końcu dodać ocet. 3. Grzyby ułożyć w słoikach, zalewać gorącą marynatą i pasteryzować kilka minut. I tak...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Kuchnia w Formie
    Kuchnia w Formie
    Rydze marynowane
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rydze marynowane

    Rydze marynowane 2769

    Ojciec Dyrektor
    Ojciec Dyrektor
    Smażone rydze.
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smażone rydze.

    Smażone rydze. 14958

    Jola66
    Jola66
    Marynowane rydze
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Marynowane rydze

    Marynowane rydze 8728

    DomowyKucharzcom
    DomowyKucharzcom
    Marynowane rydze
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Marynowane rydze

    Marynowane rydze 5414

    Magda G
    Magda G
    Marynowane rydze
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Marynowane rydze

    Marynowane rydze 5225

    joanna
    joanna
    Rydze marynowane
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rydze marynowane

    Rydze marynowane 3587