Ryż po egipsku

87 kliknięć
28.03.2013
blog: Skarbnica smaków

Przepis: Ryż po egipsku

To już ostatni wpis do akcji Składniki: 1 szkl surowego ryżu, 2 szkl osolonej wody, 2 łyżki przecieru pomidorowego, oliwa do smażenia Wykonanie: Rozgrzewamy na patelni tłuszcz, wsypujemy surowy ryż i smażymy go, aż się zeszkli. Kiedy ryż będzie szklisty zalewamy go osoloną wodą, dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy pod przykryciem aż będzie miękki. Źródło: M. E. Halbański - Potrawy z różnych stron świata

Zobacz także przepisy na:

    tarzynka
    tarzynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    tarzynkowo
    Egipska zupa cebulowa.

    Egipska zupa cebulowa. 265

    Smyk
    Smyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smykwkuchni.blogspot.com
    Sałatka egipska

    Sałatka egipska 117

    MonikaMariolka
    MonikaMariolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Monia Gotuje
    Ryż

    Ryż 6627

    KasiaWeganka
    KasiaWeganka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasia Weganka
    EGIPSKA BOTWINKA

    EGIPSKA BOTWINKA 50

    Mirabelka
    Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mirabelkowy blog
    Egipska zupa z botwinki

    Egipska zupa z botwinki 63

    Dorodne pomidory
    Dorodne pomidory Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorodne pomidory
    Tort egipski

    Tort egipski 26

    qualietta
    qualietta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Skarbnica smaków
    Ryż po egipsku

    Ryż po egipsku 87

    karamella
    karamella Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moj Arabski Swiat
    Ramadan i egipska tesciowa

    Ramadan i egipska tesciowa 74