Ryż z chutneyem z cebuli

74 kliknięcia
25.09.2014
blog: Passionfruit

Przepis: Ryż z chutneyem z cebuli

Indyjski chutney z cebuli może stanowić dodatek do dań (mięs lub ryb), jak również występować jako samodzielny sos, np. do ryżu. Idealny jako szybki, naprawdę smaczny posiłek na studencką kieszeń :) Będziecie zaskoczeni, że cebula może mieć tyle smaku, choć oczywiście można by dodać do chutneyu inne warzywa, np. czerwoną paprykę. Przepis inspirowany Madhura's Recipe. 250 ml ryżu basmati 2 duże cebule 1 łyżeczka ziaren...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    ilka_86
    ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Uwielbiam gotować!
    Ryż z cebulą

    Ryż z cebulą 104

    przejs
    przejs Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ja Jem
    Cebule faszerowane ryżem i grzybami

    Cebule faszerowane ryżem i grzybami 59

    A BITE TO EAT
    A BITE TO EAT Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    A BITE TO EAT
    Ryż i wątróbka w cebuli

    Ryż i wątróbka w cebuli 81

    RainDrop
    RainDrop Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Passionfruit
    Ryż z chutneyem z cebuli

    Ryż z chutneyem z cebuli 74