Ryż zapiekany z fasolką i pieczarkami

222 kliknięcia
08.01.2014
blog: Moja Galeria Smaku

Przepis: Ryż zapiekany z fasolką i pieczarkami

Składniki na 3 porcje: 100 g ryżu brązowego 200 g fasolki szparowej (świeżej lub mrożonej) 1 cebula 180 g pieczarek olej 250 ml bulionu warzywnego (klik) 65 g sera żółtego, startego Ryż ugotować zgodnie z konstrukcją na opakowaniu. Cebulę pokroić w krążki. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej i posmażyć cebulę z pieczarkami. Dodać fasolę, podlać bulionem i dusić pod przykryciem 10 minut. Piekarnik...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    kubeksmakowy
    kubeksmakowy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    płatki owsiane
    zjadłem: luty (II)

    zjadłem: luty (II) 65

    Aneta Klimecka
    Aneta Klimecka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moja smaczna kuchnia
    22 dania z cukinią!

    22 dania z cukinią! 553

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis przepisów

    Alfabetyczny spis przepisów 6532

    kuchara78
    kuchara78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    z cukrem pudrem
    Dania z wieprzowiną

    Dania z wieprzowiną 1783

    Orcia
    Orcia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Orcia
    Bakłażan faszerowany warzywami i ryżem

    Bakłażan faszerowany warzywami i ryżem 144

    jestsmak
    jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jest Smak
    DANIA OBIADOWE

    DANIA OBIADOWE 4919